Tijdelijke sluiting

Binnen Salonhub doen we enkele aanpassingen op basis van de toespraak van Mark Rutte op maandag 14 december, op 12 januari en op 2 februari. Op deze pagina leggen we puntsgewijs uit welke aanpassingen er zijn gedaan en wat de gebruiker van Salonhub kan doen. Uiteraard om het de klant zo duidelijk mogelijk te maken.

Aan het einde van deze tijdelijke sluiting zullen we een nieuw artikel presenteren met daarin de stappen die moeten worden gezet voor de heropening.

Online boeken uitzetten

Het online boeken kan helemaal uitgezet worden.

1. Log met het admin-account in via salonhub.app
2. Ga naar Beheer – Online afspraak
3. Ga naar de noodmelding en vink aan “laat geen nieuwe afspraken meer toe”

Noodmelding Salonhub

Online boeken uitzetten tot een bepaalde datum

Het online boeken kan ook op een bepaalde datum ingaan.

1. Log met het admin-account in via salonhub.app
2. Ga naar Beheer – Online afspraak
3. Ga naar planning

Bij de eerste datum kan ingevuld worden vanaf wanneer de agenda weer open mag voor online boekingen.

Indien er helemaal niet meer geboekt mag worden vanaf bijvoorbeeld 10 februari vul dit dan in bij de tweede datum.

Tijdelijk uitschakelen online afspreken

Melding in de online afspraak widget en Dé Kapper App

Voor de salons die zelf nog geen noodmelding hebben geplaatst wordt de volgende melding geplaatst in de online afspraak Widget en Dé Kapper App:

Om de kans op overdracht van het Coronavirus verder te verkleinen heeft het RIVM besloten dat salons tot en met 2 maart gesloten moeten blijven. De salon is gesloten tot deze datum of tot nadere berichtgeving. Bestaande afspraken komen te vervallen en u kunt momenteel geen nieuwe afspraak maken voor deze periode. Excuses voor het ongemak.

Heb je in het verleden zelf een noodmelding geplaatst, dan blijft deze van kracht. De noodmelding is handmatig aan te passen door middel van de onderstaande stappen:

1. Log met het admin-account in via salonhub.app
2. Ga naar Beheer – Online afspraak
3. Pas de noodmelding aan of klik op ‘standaard tekst terugzetten’
4. Klik op bewaar

Overige aanpassingen in Salonhub

Uiteraard richten we Salonhub voor alle salons zo goed als mogelijk in tijdens deze mogelijke sluiting. De onderstaande acties voeren we voor jullie uit:
  • Alle nieuwe online boekingen zijn tot en met 2 maart niet mogelijk.
  • Herinneringsmail wordt niet meer verstuurd en ook de uitnodigingen zijn tot en met 2 maart uitgezet. De Bevestigingsmail wordt wel normaal verzonden.
Omgekeerd zullen we bovenstaande ook weer aanpassen op het moment wanneer de salons weer open mogen.

Alle klanten mailen of sms’en

Het is mogelijk om alle klanten een mail of sms te sturen. Dit kan via de browserversie van Salonhub. Uiteraard kan deze mail of sms naar alle klanten worden verzonden, maar is het ook een mogelijkheid om alleen de klanten met een afspraak in de agenda een bericht te sturen.

Om onze klanten ten tijde van COVID-19 tegemoet te komen, is de e-mailmodule tot en met 2 maart gratis te gebruiken (max. één campagne per dag). In Salonhub staat de oude datum (1 januari) weergegeven.

Let op: de bovenstaande regeling geldt alleen voor de e-mailmodule en niet voor het verzenden van een sms campagne.

Lees in dit artikel alles over het verzenden van een e-mail of een sms.

Alleen klanten met afspraak mailen of sms’en

Kies bij voorwaarden voor afspraak vanaf 10-02-2021 t/m 02-03-2021. Alle klanten met een klantenkaart ontvangen dit bericht.

Er zijn wellicht ook klanten die een online afspraak hebben gemaakt maar geen klantenkaart hebben. Indien deze ook een bericht moeten krijgen kies dan voor het vinkje van het noodbericht.

We hebben e-mail en sms sjablonen klaargezet die direct gebruikt kunnen worden. Zo hoef je alleen nog maar te selecteren welke klanten dit bericht moeten ontvangen.

Lees in dit artikel alles over het verzenden van een e-mail of een sms.

Registratie Uren Medewerkers

Om de urenregistratie soepel te laten verlopen in deze tweede lockdown, zijn de volgende stappen voldoende. Allereerst wordt de salon gesloten via Beheer – Salons – Openingstijden. Klik op + aan de rechterzijde, onder gesloten. Selecteer vervolgens de periode waarin de salon daadwerkelijk dicht is (zoals nu tot en met 2 maart) en gebruik als reden ‘overig’.

Salon gesloten Salonhub

Op deze manier blijven de verlofdagen intact en is de urenstatus van de medewerker wel zichtbaar.

De openstaande urenregistraties kunnen nog gewijzigd worden. Daarnaast is het uiteraard mogelijk om via rapportage de uren alsnog aan te passen. Hoe de urenregistratie met terugwerkende kracht kan worden aangepast, staat in dit artikel.

Alle aan- en afwezigheidsmeldingen met een datum tot en met 2 maart, kunnen verwijderd worden, gezien de salon is gesloten.

Uitgestelde afrekening verwerken

Wanneer een klant een product op een andere manier wil betalen (bijvoorbeeld via overmaken via de bank), dan ontvangt de salon op de bankrekening de betaling. In dat geval is het sommige gevallen lastig te achterhalen welke betaling bij welke klant hoort.

Salonhub biedt een oplossing doordat er in het systeem gezocht kan worden op het bonnummer. Dit kan in de kassa via historie, zoals op de onderstaande afbeelding linksonder te zien is.

Kassa historie

Het is dus verstandig om de klanten altijd mee te geven dat de bonnummer wordt gemeld bij tijdens het overmaken via de bank. Zo kan de salon de kassabon en bijbehorende klant direct weer terugvinden in het systeem.