6.5 BTW & Blacklist

BTW 9% aanpassing update 1 januari 2019

De aanpassing van de BTW op behandelingen in januari 2019 van 6% naar 9% verzorgen wij automatisch. (update van de applicatie naar 6.5 is wel nodig)

Deze wijziging zal zichtbaar zijn op onder andere  de kasstaat en het BTW overzicht. Verder zal dit percentage automatisch de 6% vervangen bij beheer – verkoop – behandelingen. Vanzelfsprekend blijft de historie 6% ongewijzigd in de rapporten van 2018 en voorgaande jaren staan.

Onder Algemeen is het overzicht geplaatst met de statistieken van de online boekingen. Nieuw in de categorie Online is de “zwarte lijst”.

De functie “geschiedenis” is nu beschikbaar in de Rapportage – Online – Afspraken. Klik op de afspraak om deze te bekijken.

Vanuit de geschiedenis van de afspraak is het nu mogelijk een klant te blokkeren op basis van:

• Uniek Apparaat id
  • IP-adres
  • Telefoonnummer
  • E-mail adres

De knop Blokkeer is links onder in de geschiedenis te vinden. De knop Blokkeren is niet terug te vinden in de geschiedenis als de geschiedenis via de agenda bekeken wordt.

De functie Blokkeren is om klanten die misbruik maken van de online boekingen uit te sluiten van de mogelijkheid om online te boeken.

Welke methode van blokkeren het meest effectief is, is afhankelijk van de manier waarop er misbruik gemaakt wordt.

Als er veel nep-afspraken gemaakt worden met steeds hetzelfde e-mail adres of hetzelfde telefoonnummer, dan raden we aan om dit e-mail adres of telefoonnummer te blokkeren.

Let op! Een blokkade op basis van het telefoonnummer kan. Als er misbruik wordt gemaakt van het telefoonnummer van iemand anders, wordt ook de echte eigenaar van het telefoonnummer geblokkeerd.

Let op! Een blokkade op basis van het e-mail adres kan. Als er misbruik wordt gemaakt van het e-mail adres van iemand anders, wordt ook de echte eigenaar van het adres geblokkeerd.

Worden er veel nep-afspraken gemaakt met verschillende e-mail adressen of telefoonnummers, dan raden we aan om op basis van uniek apparaat id te blokkeren. Het apparaat dat deze persoon gebruik kan dan helemaal geen afspraken meer maken. Mogelijk gebruikt deze persoon meerdere apparaten. Dan zullen ook meerdere unieke apparaat id’s geblokkeerd moeten worden.

We raden af om een blokkade op basis van IP adres te gebruiken, tenzij duidelijk is dat de afspraken allemaal vanaf hetzelfde IP adres worden gemaakt. Het nadeel is deze methode soms meerdere onschuldige mensen kan blokkeren. Bijvoorbeeld binnen een studentenflat of bedrijf kan iedereen hetzelfde IP adres hebben.

Geblokkeerde klanten komen op de “zwarte lijst”

De geblokkeerde klanten kunnen terug gevonden worden op de zogenaamde “zwarte lijst”. Door op een geblokkeerde klant te klikken is er de mogelijkheid de blokkade weer op te heffen.

Blokkades voor filiaalbedrijven

Een blokkade is altijd per administratie. Een blokkade geldt dan voor alle salons