6.6 Klant Meldingen

Update 6.6

Vanaf oktober 2019 wordt deze update uiterlijk vrijgegeven. Wacht de automatische update rustig af (herstart pc en/of Salonhub) of download de nieuwste update via www.salonhub.nl.

De gehele wisseling vindt plaats in twee stappen. Deze update versie 6.6 is grotendeels geheel vernieuwd aan de achterzijde. Daarnaast hebben we ook een aantal opvallende wijzigingen toegevoegd.

Deze Update

Salonhub Versie 6.6 (eind sept – okt 2019)
  Klant Melding Agenda & Kassa
  Planning agenda nu 13 weken
  Extra online bevestiging controle
  Postcode herkenning verbeterd
  Volle dagen worden niet aangeboden
  Geen voorkeur duidelijker in de widget
  Planningsmethode online afspraak uitgebreid
  Verbetering zichtbaarheid keuzes
  Salonhub POS update naar 64 bit voor macOS
  Salonhub voor Adobe AIR stopt in januari 2020
  Windows, macOS, Chrome OS, iPad en Browser
  Salonlab, Learn More…

Toekomstige Updates

Salonhub Versie 7 (najaar 2019 -voorjaar 2020)
  API voor externe ontwikkelaars beschikbaar
  Online afspraak dashboard en instellingen uitbreiding
  Kassabon e-mailen
  Berichten service
  E-mail templates wijzigbaar
  Salonhub POS volledige integratie in Salonhub
  Online widget uitbreiding
  CCV VX820 ITS directe PC pin koppeling
Kapper App
  Is reeds iOS 13 compatible
  Release Android 10 update oktober 2019

Klant melding Agenda & Kassa

Op de klantenkaart is nu de extra optie “melding” zichtbaar. Hier kan je een melding invoeren die je terug vindt in de afspraak en op het moment van afrekenen.

Het biedt extra attentiewaarde als er iets bijzonders is met de klant. Indien de tekst te lang is om bij melding in te voeren, kan je altijd verwijzen naar de opmerkingen. Hier kan dan een langere tekst geplaatst worden. Het is dan nu duidelijker dat er iets bijzonders met de betreffende klant aan de hand is”

Planning Agenda nu 13 weken

Als er op de naam van een medewerker in de agenda getikt wordt, zie je nu het rooster 13 weken vooruit. Dit was 8 weken. In een oogopslag kan direct gekeken worden wanneer er plek is voor een afspraak. Deze functie werkt ook handig in combinatie met het kopiëren en plakken van afspraken.

Extra online bevestiging controle

Op het moment dat er een afspraak bewaard wordt loopt er nu onder in de afspraak een klein balkje “vol”. Als de afspraak succesvol bewaard is verdwijnt deze. Ook als een afspraak versleept of verlengd wordt dan is dit balkje zichtbaar. Het is een extra controle om te zien of de afspraak definitief is bewaard. Verloopt de lijn langzaam dan komt dit door een slechte of onderbroken internet verbinding.

Postcode herkenning verbeterd

Vanaf nu is de postcode herkenning inclusief postcodes met meerdere straten. Na invoer van de postcode springt de cursor automatisch naar het veld huisnummer. Wanneer huisnummer wordt ingevoerd dan verschijnt de juiste bijbehorende straat definitief.

Volle dagen worden niet aangeboden

Op het moment dat een medewerker geen ruimte meer heeft op een dag, wordt deze dag niet meer getoond op het moment dat een klant een online afspraak wil maken.

Alleen de dagen dat er nog ruimte is om een behandeling te boeken zijn zichtbaar. Dit voorkomt dat klanten op een datum klikken en dan teleurgesteld worden als er geen ruimte is.

Als er 2 x een kwartier vrij is op een dag, dan kan het zijn dat de datum toch wordt weergegeven bij het online boeken. Er is een half uur beschikbaar op deze dag, en daarom zal Salonhub bij behandelingen van een half uur de datum weergeven. Probeer dus zo veel mogelijk ruimte te creëeren of zet deze kwartieren dicht.

Geen voorkeur duidelijker in de widget

Voor de tekst geen voorkeur is nu weer een vraagteken zichtbaar. Dit is om de keuze geen voorkeur meer te laten opvallen.

Planningsmethode online afspraak uitgebreid

Het is nu mogelijk om via beheer – salons – online afspraak verschillende planningsmethodes met een vaste interval in te stellen, met een willekeurig gewenste starttijd. Dit houdt in dat er bijvoorbeeld gekozen kan worden voor een 45 minuten planning die begint op openingstijd om 9:30 uur. Of om elke willekeurige tijd waarbij de openingstijd wordt genegeerd.

Verbetering zichtbaarheid keuzes

In Salonhub is bij het selecteren van een keuze de selectie verbeterd door deze blauw te markeren in plaats van in het lichtgrijs. Nu is veel duidelijker te zien welke keuze er gemaakt is.

Salonhub POS update naar 64 bit macOS

Met de upgrade van het besturingssysteem naar Catalina voor macOS is 32 bits software niet langer toegestaan. Salonhub POS verzorgt de aansturing van de randapparaten zoals printers, kassalade en pinautomaat. Wil je meer informatie over het installeren van Salonhub op meerdere verschillende systemen, ga dan naar: www.salonhub.support. Zodra er met Catalina gewerkt gaat worden kan de nieuwste Salonhub POS versie voor 64 bits gedownload worden.

Salonhub voor Adobe AIR stopt in januari 2020

Controleer dit door links boven op het vraagteken of Salonhub logo te tikken, hier is zichtbaar welke versie actief is en van welk type. Hier komt ook een melding te staan, dat deze versie vanaf januari 2020 niet meer werkt.

Wordt er gewerkt in Adobe AIR? Dan kan deze het beste zo spoedig mogelijk worden verwijderd en vervangen door de Windows versie:

1. Download de juiste versie en log in. Om Salonhub in de taakbalk te zetten klik (met de rechtermuisknop) op het icoontje van Salonhub in de taakbalk en kies voor: Maak vast aan taakbalk.
2. Verwijder Salonhub voor Adobe AIR. Dit kan door via Configuratiescherm – Programma’s en onderdelen te zoeken naar Salonhub. Als niet duidelijk is welke versie verwijderd moet worden kies dan voor de versie met de minstehoeveelheid MB’s. Met de rechtermuisknop kan het programma verwijderd worden.
3. Verwijder ook Adobe AIR zelf door via Configuratiescherm – Programma’s en onderdelen te zoeken naar Adobe AIR. Ook hier kan met de rechtermuisknop het programma verwijderd worden.

Wordt er gewerkt in Adobe AIR met macOS? Dan kan deze het beste worden verwijderd en vervangen door de macOS versie.:

1.  Download de juiste versie en log in. Om Salonhub in Dock te zetten klik je op het icoontje met de rechtermuisknop in Dock en kies voor: Permanent in Dock.
2. Ga naar Programma’s bijvoorbeeld via Finder en verwijder door met de rechtermuisknop te kiezen: Verplaats naar prullenmand.
3. Verwijder Adobe AIR door via Finder te zoeken naar Adobe AIR. Ook hier kan met de rechtermuisknop het programma verwijderd worden.

Windows, macOS, Chrome OS, iPad en Browser

De Salonhub applicatie wordt geüpdate voor alle genoemde systemen. Wil je meer informatie over het installeren van Salonhub op meerdere verschillende systemen, ga dan naar: www.salonhub.support.

Salonhub, Learn More…

Regelmatig plannen wij standaard workshop dagen in via Salonlab. Maar daarnaast plannen we ook workshops op maat. Laat ons dus vooral weten als je behoefte hebt aan een specifieke datum of tijd.

Salonhub Versie 7 (najaar 2019 -voorjaar 2020)

API voor externe ontwikkelaars beschikbaar
Een autorisatie systeem waarbij externe systemen toegang kunnen krijgen. Denk aan delen online beschikbaarheid agenda, online afspraak Widgets, Apps, Voip – Online telefonie, Klantdossiers met foto’s reviews en meer.
  Online afspraak dashboard en instellingen uitbreiding
Alle online instellingen op een plek in de admin dashboard. Pas online beschikbaarheid aan, per medewerker, per dag, tijden en veel meer.
  Kassabon e-mailen
Lang verwachte toepassing waarbij er naast de knop print laatste kassabon een knop e-mail laatste kassabon komt te staan.
  Berichten service
Naast email en notificatie in de Kapper App straks ook de mogelijkheid voor WhatsApp of SMS. Voer desgewenst eigen teksten toe, in plaats van de standaard teksten.
  E-mail templates wijzigbaar
Pas zelf de tekst van de uitgaande e-mail bevestiging, herinnering en uitnodiging.
  Volledige POS integratie in Salonhub
Niet langer een apart programma voor het aansturen van alle randapparatuur maar alles in een enkel pakket.
  Online widget uitbreiding
Pas de widget aan en laat desgewenst medewerkers eerst gekozen worden, en daarna pas de behandeling.

CCV VX820 ITS directe PC pin koppeling
Het wachten is eigenlijk op de directe koppeling via de Cloud maar vooralsnog is het onze planning om ook de bestaande koppeling, met de VX820 ITS mogelijk te maken in Salonhub.

Kapper App
  Is reeds iOS 13 compatible
Op dit moment is de Kapper App al compatible met iOS 13.
  Release Android 10 update oktober 2019
Android 10 is een belangrijke update van Android en zal ook voor de Kapper App beschikbaar zijn voor het einde van oktober 2019.